عدد الرسائل : 162 العمر : 36 Personalized field : 0 تاريخ التسجيل : 04/07/2008
موضوع: الايس كريم بالفواكهه الأربعاء أكتوبر 01, 2008 2:00 am
طرق المختلفة لعمل الآيس كريم في البيت بفواكه الصيف الطبيعية ميه في الميه....
آيس كريم المانجو
المقادير
• 4 ثمرات مانجو. • 10 ملاعق سكر ناعم. • عصير ليمونة. • نصف كيلو لبن حليب بارد. • ملعقتين جوز هند. • علبة كريم شانيته. • كوب كبير لبن حليب بارد "للاستخدام في عمل الكريم شانتيه". • كوب صغير مياه باردة.
للتزيين:
• 2 حبة مانجو مقطعة قطع صغيرة جدّا. • كريز.
الطريقة:
أول حاجة تعمليها هي إنك تحضري الكريم شانتيه بإنك تخلطي الماء المثلج جيداً مع باودر الكريم شانتيه مع كوب اللبن البارد بالمضرب الكهربائي كويس جدّاً لمدة 10 دقائق حتى يتضاعف حجمه ويصبح كريمي، بعد كده حطيه في التلاجة.
قشري المانجو ثم قطعيها إلى أجزاء متوسطة، وبعد كده اضربيها في الخلاط مع باقي المقادير، وبعد كده خرّجي الكريم شانتيه من التلاجة وحطيه في كاسات الآيس كريم وصبي فوقه المانجو، ودخليه في الفريزر لمدة ست ساعات.. بعد مرور الست ساعات خرجيه من الفريرز، وللتزيين قطّعي عليه قطع صغيرة من المانجو وحطي كريز، وبالهنا والشفا..
آيس كريم الموز
المقادير:
• نص كيلو لبن حليب بارد. • علبة كريم شانيته. • 3 أكواب صغيرة سكر. • 3 ثمرات موز مهروس. • عصير ليمونة.
الطريقة:
اضربي المقادير دي كلها مع بعضها بالمضرب الكهربائي وبعد كده حطيها في كاسات الآيس كريم ودخليها الفريرز وبعد كده طلعيها.. وبالهنا والشفا...
أول حاجة تعمليها هي إنك تحضري الكريم شانتيه بإنك تخلطي الماء المثلج جيداً مع باودر الكريم شانتيه مع كوب اللبن البارد بالمضرب الكهربائي كويس جدّاً لمدة 10 دقائق حتى يتضاعف حجمه ويصبح كريمي، وبعد كده تدخليه الثلاجة حتى الاستعمال.
بعد كده اهرسي الفراولة مع كوب السكر بإيديك كويس وبعد كده صفيها، وهاتي كاسات الآيس كريم وحطي فيها الكريم شانيته وعصير الفراولة وقطّعي عليها قطع صغيرة فراولة، وبالهنا والشفا..
آيس كريم الخوخ
المقادير:
• نص كيلو خوخ. • 10 ملاعق سكر ناعم. • عصير ليمونة. • علبة كريم شانتيه. • 1/2 كوب ماء بارد. • كوب كبير لبن بارد. • ملعقة فانيليا صغيرة.
الطريقة
أول حاجة تعمليها هي إنك تحضري الكريم شانتيه بإنك تخلطي الماء المثلج جيداً مع باودر الكريم شانتيه مع كوب اللبن البارد بالمضرب الكهربائي كويس جدّاً لمدة 10 دقائق حتى يتضاعف حجمه ويصبح كريمي، وبعد كده تدخليه الثلاجة حتى الاستعمال.
حطي قطع الخوخ وعصير الليمون والماء في إناء كبير واستنّي عليهم لغاية ما يغلوا وبعد كده غطي الإناء ووطّي البوتجاز وسيبيهم لمدة ربع ساعة كمان علشان الخوخ يستوي بعد كده ضيفي السكر مع التقليب المستمر، سيبيه على النار لمدة ربع ساعة بعد كده اطفي البوتجاز، وسيبيه لغاية ما يبرد، وبعد كده صفّيه وحطيه في التلاجة لمدة 3 ساعات.
هاتي كاسات الآيس كريم وحطي فيها الخوخ والكريم شانتيه وممكن إنك تزينيها ببعض من قطع الخوخ.. وبالهنا والشفا...
اخلطي جميع المقادير دي مع بعضها بالمضرب الكهربائي، بعد كده حطيها في كاسات الآيس كريم ودخليها الفريزر لمدة ست ساعات، بعد كده طلعيها وحطيها في كاسات الآيس كريم